OBVESTILO IN VABILO NA CEPLJENJE PROTI VIRUSU SARS-CoV-2

OBVESTILO IN VABILO NA CEPLJENJE PROTI VIRUSU SARS-CoV-2

 V Sloveniji smo v nedeljo, 27. decembra 2020, pričeli s cepljenjem proti virusu SARS-CoV-2. Prvi odmerki cepiva so bili namenjeni oskrbovancem v domovih starejših in zaposlenih v domovih ter najbolj izpostavljenim in ogroženim zdravstvenim delavcem.

Po napovedih pričakujemo, da bodo v Slovenijo vsak teden prihajale nove pošiljke cepiva, zato je potrebno pridobiti osebe, ki se bodo odločile za cepljenje.

Vabimo vas, da kontaktirate osebnega zdravnika in se naročite na cepljenje. Osebni zdravnik vas bo uvrstil v čakalni seznam in vas o terminu cepljenja obvestil, ko bo cepivo v zdravstvenem domu na voljo.

Na cepljenje se lahko naročite tudi na elektronskem naslovu: cepljenje.narocanje@zd-sentjur.si

 Cepljenje se bo izvajalo v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja (poleg oskrbovancev v DSO in zaposlenih v DSO še vsi ostali zdravstveni delavci in sodelavci, nato pa sledijo starejši (60 let in več), ki bi se cepili postopoma glede na dostopnost cepiva, najprej stari 80 let in več, nato stari 70 let in več in nato 60 let in več, še nadalje kronični bolniki, ki imajo večje tveganje za težji potek bolezni in nato skupine kritične infrastrukture (zaposleni v vzgoji in izobraževanju, v transportu, trgovini…).