Delavnice o zdravi prehrani

Ponoven zagon aktivnosti v Centru za krepitev zdravja ZD Šentjur

Po dolgem času smo v Centru za krepitev zdravja pričeli z delavnicami o zdravi prehrani. Ljudje so se preventivnih delavnic z veseljem udeležili. Opažamo, da so udeleženci željni novega znanja in druženja s posamezniki, ki jih pestijo podobne težave. Delavnice izvajamo v manjših skupinah, po navodilih in smernicah NIJZ.

V času, ko smo bili zaprti in omejeni v stikih, se je veliko ljudi zaustavilo, poglobilo vase in razmišljalo o spremembah. Smo res pripravljeni svoje potrebe dati na stran in podleči neprestani napetosti v tekmi s časom in pehanju za več in več? Je to res tista kvaliteta življenja, na katero smo pripravljeni pristati? Menimo,  da si vsak posameznik lahko odgovori na to vprašanje, če pogleda v svoje srce.

Delavnice o zdravi prehrani

Na delavnicah udeležence spodbujamo, da z majhnimi koraki dosežejo spremembe, ki jim bodo na dolgi rok prinesle pozitiven učinek na njihovo zdravje in počutje.

Za dobro izvedbo delavnic se iskreno zahvaljujemo podjetju Malinca, ki je prispevala celo paleto zdravih izdelkov, katere smo uporabili za prikaz zdravih obrokov.

Delavnice o zdravi prehrani

Udeležencem smo pripravili primere zdravega zajtrka, malice in zdrave nadomestke kave. Postregli smo jim proso z mlekom, suhimi brusnicami, marelicami ter praženimi lešniki. Primer zdrave malice je bil zmešanček iz banane, avokada, navadnega jogurta in chia semeni, ki so dober beljakovinski vir in nam dajejo daljši občutek sitosti. Ob tem pa smo se razvajali z napitkom Matcha latte mixom, ki nam je dvignila nivo energije.

Delavnice o zdravi prehrani

Za dodatne informacije smo vam na razpolago na

telefon: 03 746 24 51,

e-naslov: dietetik.ckz@zd-sentjur.si .

Z novo skupino delavnic pričenjamo v septembru.

Vabljeni!

Delavnice o zdravi prehrani

Dipl. diet. Kornelija Kitek

Center za krepitev zdravja ZD Šentjur