You are currently viewing Izobraževanje za zaposlene ZD Šentjur

Izobraževanje za zaposlene ZD Šentjur

Zavedamo se, da smo v času po epidemiji zaposleni v zdravstvu še posebej na udaru, zato smo v Centru za krepitev zdravja tokrat pripravili skrajšane delavnice o zdravi prehrani za zaposlene ZD Šentjur. Delavnice smo izvedli po navodilih in smernicah NIJZ.

V času, ko smo bili zaprti in omejeni v stikih, se je veliko ljudi zaustavilo, poglobilo vase in razmišljalo o spremembah. Smo res pripravljeni svoje potrebe dati na stran in podleči neprestani napetosti v tekmi s časom in pehanju za več in več? Je to res tista kvaliteta življenja, na katero smo pripravljeni pristati? Mislim, da si vsak posameznik lahko odgovori na to vprašanje, če pogleda v svoje srce. Na delavnicah so zaposleni dobili vpogled, kako izgledajo delavnice na katere napotujejo potencialne paciente. Stremimo k temu, da z majhnimi koraki dosežejo spremembe, ki jim bodo na dolgi rok prinesle pozitivne učinek na njihovo zdravje in počutje.

Za sodelovanje se moramo zahvaliti podjetju HRIB, ki nam je namenilo zdrave izdelke, ki smo jih uporabili za pripravo zdravih (premostitvenih) obrokov. Udeležencem smo postregli z zelenim zmešančkom iz banane in avokada ter presnimi kroglicami, ki so boljša izbira za takrat, ko nam »pade sladkor«.

Na delavnice se lahko prijavite tudi vi. Z novo skupino pričenjamo v septembru. Vabljeni!

Za dodatne informacije smo vam na razpolago na telefon: 03 746 24 51, e-naslov: dietetik.ckz@zd-sentjur.si.

 Kornelija Kitek, dipl. diet.

Center za krepitev zdravja ZD Šentjur