Delavnice o zdravi prehrani

Izobraževanje za zaposlene ZD Šentjur

Zavedamo se, da smo v času po epidemiji zaposleni v zdravstvu še posebej na udaru, zato smo v Centru za krepitev zdravja tokrat pripravili skrajšane delavnice o zdravi prehrani za zaposlene ZD Šentjur. Delavnice smo izvedli po navodilih in smernicah NIJZ.

V času, ko smo bili zaprti in omejeni v stikih, se je veliko ljudi zaustavilo, poglobilo vase in razmišljalo o spremembah. Smo res pripravljeni svoje potrebe dati na stran in podleči neprestani napetosti v tekmi s časom in pehanju za več in več? Je to res tista kvaliteta življenja, na katero smo pripravljeni pristati? Mislim, da si vsak posameznik lahko odgovori na to vprašanje, če pogleda v svoje srce. Na delavnicah so zaposleni dobili vpogled, kako izgledajo delavnice na katere napotujejo potencialne paciente. Stremimo k temu, da z majhnimi koraki dosežejo spremembe, ki jim bodo na dolgi rok prinesle pozitivne učinek na njihovo zdravje in počutje.

Delavnice o zdravi prehrani
Delavnice o zdravi prehrani
Delavnice o zdravi prehrani

Za sodelovanje se moramo zahvaliti podjetju HRIB, ki nam je namenilo zdrave izdelke, ki smo jih uporabili za pripravo zdravih (premostitvenih) obrokov. Udeležencem smo postregli z zelenim zmešančkom iz banane in avokada ter presnimi kroglicami, ki so boljša izbira za takrat, ko nam »pade sladkor«.

Na delavnice se lahko prijavite tudi vi. Z novo skupino pričenjamo v septembru. Vabljeni!

Za dodatne informacije smo vam na razpolago na telefon: 03 746 24 51, e-naslov: dietetik.ckz@zd-sentjur.si.

 Kornelija Kitek, dipl. diet.

Center za krepitev zdravja ZD Šentjur