You are currently viewing Priprava na porod in starševstvo

Priprava na porod in starševstvo

Nosečnost je čas, ko se v vašem življenju začnejo dogajati spremembe… Je čas pričakovanj in čas, ko se začnejo pojavljati dvomi, številna vprašanja.

V Centru za krepitev zdravja Šentjur smo pričeli z izvajanjem prenovljenega programa Priprava na porod in starševstvo, ki bo vsebinsko nadgradil prejšnjo Šolo za starše. Posamezen tečaj obsega tri srečanja, na katerih boste pridobili informacije o poteku nosečnosti, telesnih spremembah, telesni vadbi v nosečnosti, pomenu uravnotežene prehrane nosečnice in otročnice, o porodu, dojenju, negi novorojenčka, rokovanju z novorojenčkom, vlogi očeta ob porodu, zobni preventivi, pomenu duševnega zdravja v nosečnosti in ob porodu, seznanili se boste s prvim obiskom v posvetovalnici in pediatrinjo Zdravstvenega doma Šentjur.

Priprava na porod in starševstvo je namenjena vsem, ki pričakujejo otroka.  V času prve nosečnosti je obisk zelo priporočljiv, za vsako naslednjo nosečnost pa je obisk zaželen. Priporočamo, da se srečanj udeležite skupaj s partnerji ali drugo bližnjo osebo. Udeležba v programu je brezplačna. Več o poteku in vsebini posameznih srečanj dobite na uvodnem srečanju.

Tečaj Priprave na porod in starševstvo poteka v predavalnici v pritličju zdravstvenega doma Šentjur – bivša fizioterapija.

Prijavite se na telefon: 03 746 24 50 ali na e-naslov: dipl.ms.ckz@zd-sentjur.si

Nihče ne more vedeti,
kaj pomeni življenje,
kaj pomeni svet,
kaj pomeni karkoli,
dokler ne dobi otroka in ga vzljubi.
Takrat se spremeni vse vesolje
in nič ne bo nikoli več tako,
kot je bilo.

                             (Lafcadio Hearn)  

Šola za starše

Marjana Kugonič, dipl. m. s., spec. zn.

Vodja priprave na porod in starševstvo